Schrijf in voor het zesde netwerkmoment Bandbreedte op 22 september 2023

Op vrijdag 22 september 2023 organiseert Bandbreedte een zesde netwerkmoment, met een stand van zaken van de lopende projecten en een aantal webinars. Alles verloopt via online sessies en deelnemen is gratis.

databank - tienermeisje

Programma van 12 tot 13.15 uur: een stand van zaken

Zelfs de zomermaanden bleken geen rustperiode te zijn. Heel wat zaken zijn volop verder ontwikkeld en getest. Hoog tijd om alles nog eens op een rijtje te zetten. Zo krijg je een duidelijk zicht op de kansen voor jouw organisatie, jezelf, jongeren en gezinnen.

  • Child Focus ontwikkelde een gratis online cursus voor hulpverleners, politie en parket over slachtoffers van tienerpooiers - Inne Cornu (Childfocus)
  • Onderzoek kwaliteitskader onlinehulp + de intersectorale werkgroep onlinehulp – Stijn Custers (Departement Zorg)
  • Digiwatte video's -  twee nieuwe filmpjes voor jongeren: een account aanmaken op itsme (voor 16- en 17-jarigen) en online identificeren met een focus op hoe je dat doet op itsme - Rani Simoens (Mediawijs)
  • Vormingsaanbod najaar + inspiratiedag 3 oktober - Jana Verplancke (Arteveldehogeschool)
  • PARKOUR: een stand van zaken – Hannelore Vandepitte (Opgroeien)
  • De blended tool ‘iCQan’ - ondersteunt jongeren uit de jeugdzorg in de stap naar volwassenheid en verhoogt het eigenaarschap, integraal werken en gelijkwaardig samenwerken - Anna Raymaekers (KU Leuven - LUCAS)

Schrijf je in en ontvang meteen de deelnamelink in jouw mailbox.

Programma tussen 13.30 tot 15.30 uur: Kies uit één van de webinars

Kies uit één van deze webinars.

  • Webinar: Aan de slag met de beleidstool digitale inclusie en mediawijsheid en bijhorende materialen om te komen tot een e-inclusiebeleid in jouw jeugdhulp organisaties anno 2023 – davy Nijs en Rani Simoens (Mediawijs)  - Schrijf je in
    • Naast vele voordelen brengt de digitalisering van de samenleving nieuwe vragen met zich mee voor de welzijnssector. Hoe ondersteun je cliënten het best in het licht van cyberpesten, phishing, schermverslaving of overprikkeling? Hoe begeleid je collega’s die niet meer mee zijn met het digitale? Hoe stimuleer je positief en veilig mediagebruik? Hoe zorg je dat iedereen digitaal aan bod komt? Vroeg of laat duiken er vragen of situaties op waarbij je als welzijnsorganisatie best een duidelijk plan van aanpak hebt. Een beleid rond digitale inclusie en mediawijsheid komt dan goed van pas. Alleen klinkt het opstellen van zo’n beleid misschien als een moeilijke opdracht. Hoe begin je daar nu aan? Wat mag je niet over het hoofd zien?

 

  • Webinar: Artificiële Intelligentie (AI), Chat GPT, MyAI van Snapchat, wat het doet en wat het kan – Luc Deflem (Digitaal Vlaanderen) Schrijf je in
    • Duik tijdens deze presentatie samen met Luc Deflem in de boeiende wereld van technologische vooruitgang. We zullen de opkomst en huidige impact van kunstmatige intelligentie (AI, ChatGPT en consoorten) onderzoeken, met de nadruk op de snelheid van technologische evolutie. Het is geen vraag meer of AI eraan komt en wanneer, het is hier al en zal niet meer te verdwijnen en jongeren gebruiken het al. Het is nu het juiste moment om ermee aan de slag te gaan. Sluit je aan en laten we samen deze fascinerende reis maken!

​​​​​​​

  • Webinar: Aan de slag met OnlinePsyHulp - Melanie Bex (OnlinePsyHulp) - Schrijf je in
    • ​​​​​​​OnlinePsyHulp biedt informatie en oefeningen voor een brede waaier aan psychologische problemen: depressie, verslaving, angst en stress, moeilijkheden in relaties, … . Binnenkort wordt ook ons aanbod voor jongeren in de transitieleeftijd (16-23j.) gelanceerd! Wil je weten wat blended hulpverlening inhoudt en hoe je ons aanbod als hulpverlener kan inzetten op maat van jouw cliënt? Volg dan deze workshop voor meer info, casusvoorbeelden uit de praktijk en uitleg over ons volledige vormingsaanbod.

Meer leren en weten?

  • Schrijf in voor de opleidingen digitale competenties van Bandbreedte. 

Vorige netwerkmomenten