Schrijf in voor het vijfde netwerkmoment Bandbreedte op 8 mei 2023

Op maandag 8 mei 2023 organiseert Bandbreedte een vijfde netwerkmoment, met een stand van zaken van de lopende projecten en een aantal webinars. Alles verloopt via online sessies en deelnemen is gratis.

databank - tienermeisje

Programma van 12 tot 13.15 uur: een stand van zaken

We zitten op kruissnelheid met de vele initiatieven inzake blended hulpverlening. Hoog tijd om alles nog eens op een rijtje te zetten. Zo krijg je een duidelijk zicht op de kansen voor jouw organisatie, jezelf, jongeren en gezinnen.  

  • Opleidingen en e-learningmodules digitale competenties: wat staat er nog gepland? - Marie Van der Cam (SAM steunpunt Mens en Samenleving) 

  • Marktonderzoek app LifeCity ter ondersteuning van begeleidingsgesprekken met kinderen + evoluties - Joke De Wilde (HoGent) 

  • Eerste vaststellingen proeftuinen “digitaal samenwerken” en de lerende netwerken – Marie Van der Cam (SAM steunpunt Mens en Samenleving)   

  • De onlinehulp app-store : gescreende apps in de kijker - Philippe Bocklandt (Arteveldehogeschool) 

  • Opleidingen tot mediacoach jeugdhulp in Antwerpen en Leuven vanaf september 2023 -  Emmy Vandenbussche (Mediawijs) 

  • Inspiratiedag digitale inclusie op 27 juni in Brussel - Emmy Vandenbussche (Mediawijs) 

  • PARKOUR: een stand van zaken – Hannelore Vandepitte (Opgroeien) 

  • Online beslishulp voor gespecialiseerde psychische zorg  voor kinderen en volwassenen met een vluchtachtergrond - Benji Jame (Solentra )

  • FamilieLink, een nieuw platform om de ouder-kind gehechtheidsrelatie te versterken - Marlies Witmolders - KU Leuven

 Schrijf je in en ontvang meteen de deelnamelink in jouw mailbox. 

Programma tussen 13.30 tot 15.30 uur: Kies uit één van de webinars

Webinar "Een introductie in het blended werken met NokNok (jongeren 12-16 jaar) en de Geluksdriehoek (vanaf 16 jaar)" van 13.30 tot 14.45 uur – Vlaams Instituut Gezond Leven vzw - Schrijf in 

Ben je een begeleider en werk je met jongeren? Dan kunnen NokNok en de Geluksdriehoek ook voor jou een grote meerwaarde betekenen. Deze kennismaking loodst je door de grote hoeveelheid aan materiaal, oefeningen en testjes die je zowel voor, tijdens als na een begeleiding kan gebruiken. De opties zijn veelvoudig. 

Webinar “Een informatieluik voor ondersteuners op de app en webapplicatie PARKOUR”, een co-creatiesessie van 13.30 tot 15.30 uur – Opgroeien - Schrijf in 

Er zijn al heel wat co-creaties met jongeren, contextfiguren en begeleiders georganiseerd voor de ontwikkeling van PARKOUR. Er wordt echter ook nagedacht over een informatief luik voor begeleiders. Samen met jullie willen we kijken wat jullie hiervan vinden en verwachten. Naast het inhoudelijk luik willen we ook stilstaan bij hoe dit zou kan ingezet worden in begeleidingen. 

Webinar "Sociale media inzetten als je werkt met kinderen jongeren en hun context". Marie van der Cam, SAM – steunpunt Mens en Samenleving van 13.30 tot 15.30 - Schrijf in

Kies ik voor een pagina, een professioneel profiel of werk ik met berichtenapps? En waarom zou ik dat wel of niet doen? In deze webinar wissel je goede praktijken uit en krijg je tips over hoe je sociale media doordacht kan inzetten in het werken met kinderen, jongeren en hun context. 


Meer leren en weten?

  • Schrijf in voor de opleidingen digitale competenties van Bandbreedte. 

Vorige netwerkmomenten