Schrijf in voor het vierde netwerkmoment Bandbreedte op 16 februari 2023

Op donderdag 16 februari 2023 organiseert Bandbreedte een vierde netwerkmoment, met een stand van zaken van de lopende projecten en een aantal webinars. Alles verloopt via online sessies en deelnemen is gratis.

man met headset kijkt naar een scherm met daarop een webinar

Programma van 12 tot 13.15 uur: Een blik terug en vooruit!

Een jaar geleden vond de lancering van Bandbreedte plaats. Intussen hebben heel wat initiatieven plaatsgevonden en zijn heel wat acties lopende. Tijd voor een tussentijdse balans en een vooruitblik op de plannen voor de toekomst.

 • Bandbreedte in cijfers (Hannelore Vandepitte - Opgroeien)
 • Opleidingen en e-learningmodules digitale competenties - wat brengt 2023? (Sandra Beelen - SAM, steunpunt Mens en Samenleving)
 • Opleiding Mediacoach jeugdhulp in 2023, en wat nog meer te verwachten (Marlies Debrael –Mediawijs)
 • De onlinehulp App-store - Gescreende apps en ervaringen met organisatiepagina’s (Philippe Bocklandt, Arteveldehogeschool)
 • Proeftuinen “digitaal samenwerken” uit de startblokken (filmpje door Marie Van der Cam - SAM, steunpunt Mens en Samenleving en Charlotte Vanbleu - Arteveldehogeschool)
 • Het Burgerprofiel voor jongeren: plannen en cijfers (Wederik De Meersman – Opgroeien)
 • PARKOUR: een eigen platform voor jongeren – timing en planning 2023 (Hannelore Vandepitte – Opgroeien)

Schrijf in en ontvang meteen de deelnamelink in jouw mailbox.

Programma van 13.30 tot 15.30 uur: Kies uit één van de vijf webinars

Webinar “CLB online - visie en kennismaking met de basis van het platform en inbedding in het welzijnslandschap”  - Schrijf in.

Naast de CLBchat en LARS schiet CLB online uit zijn startblokken. In deze sessie gaan we dieper in op de visie van het project en de functionaliteiten. We tonen een demo van wat al ontwikkeld is en horen graag jouw feedback en andere input. Om af te ronden willen we bespreken hoe we nauwer kunnen samenwerken tussen Welzijn en Onderwijs, zodat we samen kinderen en jongeren de gepaste en omvattende hulpverlening kunnen bieden. - Margaux De Bruyn van CLB online.

 

Webinar “Itsme voor hulpverleners van jongeren en ouders” - Schrijf in.

Wil je graag informatie krijgen hoe je jongeren en ouders als hulpverlener kan ondersteunen in het gebruik van Itsme? Zoals welk materiaal er beschikbaar is, in welke talen en de snelle hulplijn voor wie als ondersteuner optreedt voor de burger? Dan is deze sessie iets voor jou. - Sylvie Vandevelde van Itsme ID.

 

Webinar “Aan de slag als digihelper in de jeugdhulp” - Schrijf in.

Als professional in de jeugdhulp krijg je ongetwijfeld te maken met digitale hulpvragen. Deze workshop reikt de pedagogische en sociale handvatten aan om als digihelper anderen te helpen navigeren in de digitale wereld. Hoe herken je iemand die digitaal kwetsbaar is? Hoe leer je - op een laagdrempelige manier - iets aan? Waarnaar kan je doorververwijzen als je het zelf niet weet? Aan de hand van oefeningen, uitwisseling onder collega’s en interessant materiaal kunnen jullie na deze workshop aan de slag als digihelper! - Rani Simoens van Mediawijs

 

Webinar “OnlinePsyHulp, wat is dit?” Schrijf in.

We geven je een inkijk in het hulpverleningsaanbod van OnlinePsyHulp: verschillende websites waar je terecht kan voor informatie, zelfhulp en online of blended begeleiding voor verschillende problematieken. We nemen je vervolgens mee in onze plannen rond het nieuwe aanbod voor jongeren in transitieleeftijd. We gaan graag met jullie in interactie om dit jongerenplatform zo aantrekkelijk en bruikbaar mogelijk te maken voor hulpverleners en jongeren.” - Marie-Laure Hendrickx van Onlinepsyhulp.

 

Webinar “Inzetten van Onlinehulp-apps” Schrijf in

Tijdens deze workshop leer je professioneel aan de slag te gaan met zowel mobiele als webapplicaties. Op maat van de deelnemers wordt besproken welke apps relevant kunnen zijn, op basis van praktijkveld en doelgroep. -  Pieter Frederix van UCLL.


Meer leren en weten?

 • Schrijf in voor de opleidingen digitale competenties van Bandbreedte.
 • Schrijf in voor de opleiding Mediacoach jeugdhulp in West-Vlaanderen.
   
 • Bekijk de sessies van het netwerkmoment Bandbreedte op 9 december 2022.
 • Bekijk de sessies van het tweede netwerkmoment Bandbreedte van 20 september 2022.
 • Bekijk de sessies van het netwerkmoment Bandbreedte van 31 mei 2022.