Pak uit met jouw eigen social media plan na de opleiding ‘social media inzetten’

Social media is alomtegenwoordig in het leven van jongeren. Een logisch medium dus om in te zetten bij het ondersteunen van jongeren, gezinnen en hun context. Maar hoe doe je dat doelgericht? En wat met de privacy? Wie nog met deze vragen worstelt, kan terecht in de opleiding ‘social media inzetten’.

quote van deelnemer over opleiding sociale media inzetten

Anderhalve dag kwalitatieve, gratis vorming

Stephanie Mariën van vzw De Keerkring volgde de vorming vorig jaar: “Vanuit De Opvoedingslijn beheren wij een Facebook- en Instagramprofiel. Omdat ik het gevoel had dat er nog veel meer uit deze kanalen te halen viel, schreef ik me in voor de vorming bij Bandbreedte. De opleiding was gratis, dus waarom niet?”

Ook al is de vorming gratis, toch is kwaliteit gegarandeerd.

Stephanie: “Ik vond de vorming heel interessant. De deelnemers kwamen uit totaal verschillende organisaties zodat er een fijne uitwisseling van ervaringen was. De begeleiders pakten deze uitwisseling goed aan, waardoor je er echt iets van opstak.

Strategisch aan de slag met social media

De vorming richt zich vooral op de strategische aanpak van social media, minder op de praktische kant. Je leert dus niet hoe je een post plaatst op de verschillende kanalen, maar wel hoe je zo veel mogelijk uit je social media inspanningen haalt.

Stephanie: “Ik zou de vorming daarom niet aanraden aan beginnelingen, maar zeker wel aan organisaties die met social media willen starten of aan hun doelstellingen willen werken. Ikzelf ben door de opleiding bijvoorbeeld doelbewuster met onze social media bezig. Ik sta meer stil bij welke doelen we allemaal met onze social media willen bereiken.”

Naar huis met een social media plan

Wie de vorming volgt, gaat naar huis met een zelfgemaakt social media plan om meteen mee aan de slag te gaan.

Stephanie: “Dat plan is echt een waardevol instrument, maar helaas heb ik het nog niet in de praktijk kunnen brengen. Als je social media echt goed wilt aanpakken, kruipt daar wel wat tijd en budget in. Maar we zijn ermee bezig en in de toekomst wil ik zeker concreet werk maken van wat ik in de vorming heb geleerd. Het plan is er al, dus dat is mooi meegenomen!”

Interesse om de vorming ‘social media inzetten’ te volgen? In oktober is er een opleiding in Antwerpen en in november in Brugge. Schrijf je nu in.