Ontwikkeling B-Adult App

Maak kennis met het doctoraatsonderzoek van Anna Raymaekers (KULeuven). Zij ontwikkelt - samen met Jeugdzorg Emmaüs Antwerpen, onderzoekscentrum LUCAS KULeuven en softwarebedrijf Licquid - een innovatief blended care programma voor jongvolwassenen.

B-adult-app

Doel

Het programma tracht jongeren die een beroep doen op hulpverlening te ondersteunen, voor een succesvolle transitie naar de volwassenheid.

Ontwikkeling App

In dit onderzoek zal, naast een ‘offline’ hulpverleningsmethodiek, ook een ondersteunende app ontwikkeld worden. Deze app is een samenwerkingsinstrument waarmee de jongere, de hulpverlener(s) en het netwerk van de jongere als gelijkwaardige partners aan de slag kunnen gaan.

De app zal ervoor zorgen dat jongeren:

  • hun toekomstplan meer zelf in handen kunnen nemen,
  • op een laagdrempelige manier hun netwerk kunnen uitbouwen,
  • tips en tricks kunnen uitwisselen met peers.

De app zal op termijn ook het huidige groei- en ondersteuningsplan kunnen vervangen.

Op basis van de input van experten (ervaringsdeskundigen, jeugdhulpverleners en onderzoekers), wordt op dit moment een prototype van de app ontwikkeld. Dit prototype zal later dit jaar getest worden door jongeren uit de jeugdhulp om dan verder gefinetuned te worden.

Benieuwd naar het onderzoek?

Neem zeker een kijkje op www.b-adult.be. Door in te schrijven op de nieuwsbrief, blijf je op de hoogte van de inhoudelijke ontwikkelingen van het project.

Vragen? Neem contact op met Anna Raymaekers via anna.raymaekers@kuleuven.be of anna.raymaekers@licquid.com.