Bekijk de opnames van het zesde netwerkmoment Bandbreedte van 22 september 2023

Het netwerkmoment Bandbreedte houdt je als social professional op de hoogte van initiatieven op het vlak van blended jeugdhulp en vindt driemaandelijks plaats. Op 22 september namen we jullie mee in de ontwikkeling van nieuwe tools en verschillende initiatieven. Aansluitend waren er 3 webinars. Bekijk hieronder de opnames. Noteer alvast 8 december 2023 in de agenda voor het congres van Opgroeien waar ook het blended hulpverlenen ruim aan bod zal komen.

vrouw met koptelefoon werkt op laptop

Plenair gedeelte: stand van zaken

  • Child Focus ontwikkelde een gratis online cursus voor hulpverleners, politie en parket over slachtoffers van tienerpooiers - Inne Cornu (Childfocus)
  • Onderzoek kwaliteitskader onlinehulp + de intersectorale werkgroep onlinehulp – Stijn Custers (Departement Zorg)
  • Digiwatte video's -  twee nieuwe filmpjes voor jongeren: een account aanmaken op itsme (voor 16- en 17-jarigen) en online identificeren met een focus op hoe je dat doet op itsme - Rani Simoens (Mediawijs)
  • Vormingsaanbod najaar 2023 en voorjaar 2024 - Jana Verplancke (Arteveldehogeschool)
  • Onlinehulpapps - Sam Brulez van SAM steunpunt mens en samenleving
  • PARKOUR: een stand van zaken – Hannelore Vandepitte (Opgroeien)

Bekijk de opname en de presentatie


Webinars

Webinar: Aan de slag met de beleidstool digitale inclusie en mediawijsheid en bijhorende materialen om te komen tot een e-inclusiebeleid in jouw jeugdhulporganisaties anno 2023 – Davy Nijs en Rani Simoens (Mediawijs)

- Bekijk de opname en de presentatie

Webinar: Artificiële Intelligentie (AI), Chat GPT, MyAI van Snapchat: wat het doet en wat het kan – Luc Deflem (Digitaal Vlaanderen)

- Bekijk de opname en de presentatie

Webinar: Aan de slag met OnlinePsyHulp - Melanie Bex (OnlinePsyHulp)

- Bekijk de opname en de presentatie